Syskonen Thomas och Åsa växte praktiskt taget upp i bageriet i Westlunds familjeföretag i Bångbro. För 25 år sedan köpte familjen Bångbro herrgård 2010 utnämndes Åsa och Thomas till Årets Företagare.
Det är en solvarm augustidag. Frukostserveringen är avklarad i restaurangen. En del lunchbeställningar ska iväg. Nya gäster till hotellet väntas inom några timmar.
– Vi har fullbokat i alla rum i kväll. Det är opera-gäster som ska till Skäret, säger Åsa.
Vi sitter ned en stund på balkongen med utsikt mot Bångbrokanalen. Kaffe och kaka dukas fram och Åsa och Thomas tar en kort paus i arbetet.
Westlund är minst sagt ett välbekant efternamn när det gäller företagande på orten.
– Vår pappa Tage startade Westlunds konditori 1952. Vi bodde i våningen ovanpå bageriet. 1974 byggdes konditoriet ut och blev samtidigt Tages Wärdshus, berättar Thomas.
Under många år arbetade Tage och Kerstin och deras barn Thomas, Åsa och Jan i familjeföretaget.
Det var dock inte självklart att barnen skulle överta familjeföretaget. Både Thomas och Åsa säger att det var tillfälligheter som gjorde att det blev så.
– Jag hade bestämt att jag inte skulle jobba i företaget. Jag skulle flytta till Stockholm och det gjorde jag också och jobbade en tid i en skoaffär. Men så blev jag utan jobb där och kom hem för att arbeta här en tid och så blev det, säger Åsa.
– Jag hade gjort lumpen och tänkte jobba några år i företaget och sedan gick åren och vi trivdes bra med det här båda två, säger Thomas.
År 1987 köpte Westlunds Bångbro herrgård och i många år drev familjen, med anställda, både värdshuset och herrgården. För två år sedan såldes värdshuset och nu satsar Thomas och Åsa all sin energi på att driva och utveckla restaurangen och hotellet i herrgården.
Herrgården har renoverats i flera omgångar. Ursprungligen hade de sex hotellrum, nu har de tolv. Det finns alltid mer att göra och framtidsplanerna är många hos syskonparet.
– Herrgården är ett kulturarv som vi förvaltar. Så ser vi på det, säger Thomas.